Step Motor Sürücü Pulse Nedir ?
Step motor sürücülerinde "pulse" veya "adım" (step) sinyali, adım motorunu belirli bir adım ilerletmek veya geriye doğru adım attırmak için kullanılan kontrol sinyalidir. Bu sinyal, adım motorunun hareketini kontrol etmek ve belirli bir konumda durdurmak için kullanılır.
Pulse sinyali, genellikle dijital bir sinyaldir ve sürücüye belirli bir frekansta gönderilir. Her pulse sinyali, adım motorunun bir adım ilerlemesini veya geriye doğru adım atmasını sağlar. Adım motorunun adım açısı (örneğin, 1.8 derece) ve pulse sinyalinin frekansı kullanılarak, motorun hareket hızı ve adımları belirlenir.
Adım motor sürücüsü, her pulse sinyali aldığında, motorun bobinlerine uygun şekilde akım uygular. Bu akım uygulaması, motorun adım adım hareket etmesini sağlar. Her pulse sinyali ile, motor bir adım ilerler veya geriye doğru adım atar.
Pulse sinyali, adım motorunun hareketini kontrol etmek için temel kontrol sinyalidir. Sürücüye gönderilen pulse sinyalleri, motorun dönüş hızını, hareket yönünü ve adımlarını belirler. Kontrol sistemi veya mikrodenetleyici tarafından üretilen pulse sinyali, sürücüye gönderilir ve adım motorunu istenen şekilde hareket ettirir.
Bu nedenle, pulse sinyali, adım motor sürücüsünün temel kontrol mekanizmasıdır ve motorun adım adım hareket etmesini sağlar. Pulse sinyali frekansı, hız ve adım sayısını belirlerken, pulse sinyalinin düzenlenmesi veya durdurulması, motorun konumunu kontrol etmek için kullanılır.
Kaynak :
https://www.cnc-marketi.com/blog/step-motor-surucusu-nedir-ayarlari-nasil-yapilir