Gönderen Konu: Delta ES2/EX2/SS2/SA2/SX2/SE PLC step ve servo motor kontrolünde home yöntemleri  (Okunma sayısı 2604 defa)

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Mesut

Delta ES2/EX2/SS2/SA2/SX2/SE PLC,  step ve servo motor kontrolünde home yöntemleri

1 ci Home Yöntemi.

2 ci Home Yöntemi.

HAYATIN TÜMÜ BANA Kolaylık, Neşe ve İhtişamla Gelir.

The following users thanked this post: fahri yetiş, kocamanusta

Çevrimdışı kocamanusta

home aramasında iki fiziksel sınıra da yani ileri-geri siviçlerine temas sağlanıyor mu?

The following users thanked this post: Mesut, fahri yetiş

Çevrimiçi Mesut

Sn: kocamanusta

Home işlemi esnasında, home sensörüne rastlanmaz ise, sensörü tersi yönde araması için, sadece geri limit switche temas izni var.
Home sensöründe bir sorun olmadıkça, ileri limit switch noktasına dayanmıyor.
Olası bir nedenle ileri switche dayandığı taktirde, güvenlik amacı ile çalışma durdurulacak şekilde ayarlanmalıdır.

The following users thanked this post: fahri yetiş

Çevrimdışı kocamanusta

mesut bey şöyle düşündüm,

home noktası bulunsa da çalışma güvenliği adına her iki fiziksel sınırı da işaretlemek yararlı olabilir. muhtemelen hareketli aksam normal çalışma esnasında yazılımsal sınırları geçmeyecek ancak taşma olursa siviçlere temas sağlanacaktır. bilmiyorum belki de bu söylediklerimin direkt home işlemiyle
bi alakası olmayabilir.

Çevrimiçi Mesut

Sn kocamanusta

Aşağıda ki uygulama örneğinde olduğu gibi, 
https://otomasyonforum.com/index.php?topic=1158.0

Program yazılırken, limit switchler, acil stop, stop butonu vb koruma elemanları ile genel güvenlik devresi oluşturup;
Gerek home işleminde, gerekse normal pozisyon hareketlerinde, limit switchlere temas olduğu anda, güvenlik amacı ile çalışma durdurulmalıdır.
Sadece home işlemine özel,  bahsedilen çalışmanın gerçekleşmesi için, geri limit switch hariç tutulmalıdır.

The following users thanked this post: fahri yetiş, ismailusta

Çevrimdışı kocamanusta

home arama işleminde farklı hızlar kullanılsa da işletme hızından çok daha düşük olduğu ön kabuluyla bunları yazıyorum. aksam nispeten düşük bi hızla hareket ettiği için olası bi taşmada oluşacak risk oldukça azalacaktır. bahsettiğim gibi home işlemi sırasında her iki limit sivice temas edilerek sağlamlıkları kontrol edilebilir. normal çalışma sırasında limit siviçlere temas olursa hareket zaten duracaktır. bu yazdıklarım home işlemini uzatıp programı daha karışık bi hale getirebilir. sadece fikir olarak sunmak istedim. teşekkür ederim.

Çevrimiçi Mesut

Sade ve anlaşılır olması için, genel bir program örneği ile paylaşmak yerine, bu başlık altında sadece home yöntemlerinde aktif edilmesi gereken bitlere ve detaylara yer verdiğim için;

Bahsettiğiniz riskleri göz önünde bulundurup, olası bir nedenle sistem home sensörünü aşıp ileri switche temas ederse, sistem duracak şekilde ayarlanmaktadır.

The following users thanked this post: fahri yetiş, ismailusta