Gönderen Konu: karşılaştırma  (Okunma sayısı 1553 defa)

0 Üye ve 25 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mmurat

• *
karşılaştırma
« : 20 Haziran 2025, 10:43:12 »
Merhabalar. Bir devre yapmak istiyorum Lütfen Yardım...
Sürekli akan ürünlerden bazılarını (sinyal verdikçe) ayırmak istiyorum. Sinyal aldıktan sonra 3 ürün geçtikten sonra çıkış vermeli. Yani seçili ürün ara ara veya peş peşe olabilir. Hangi komutu kullanabilirim.
Teşekkürler.

Çevrimdışı kocamanusta

Ynt: karşılaştırma
« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2025, 16:16:17 »
üç ürün şartınının sebebi nedir?
ürünler bant üzerinde mi taşınıyor?
bant üzerinde taşınıyorsa ayırma işlemi sırasında bantın durması gerekiyor mu?

Çevrimdışı kocamanusta

« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2025, 17:18:13 »
aradan üç vakit geçmiş sağlıklı bi iletişim kurulamamış o yüzden konuya uğrayanlar için sevdiğim basit bi projenin videosunu eklemek istedim. yabancıların sorting dediği bizde ise sıralama, sınıfalandırma diye adlandırılan bu tür uygulamalar için bi çok farklı yöntem izlenebilir. mesela FİFO ve LİFO gibi hazır komutlar da oldukça fazla kullanılmaktadır.

The following users thanked this post: Mesut

Çevrimiçi Mesut

« Yanıtla #3 : 26 Haziran 2025, 12:02:55 »
Merhaba kocamanusta.

Konu sahibi sorusun da, "akan ürünlerden bazıları" ifadesini kullanmış,  ürün cinsi ve kullanılan sensör / okuyucu türü belirsiz.

Eklediğiniz video da, ürünlerin cinsi tanımsız ve sadece 2 adet türü belirtilmemiş sensör görünüyor, program tarafında  ürün cinsinin farklılığı nasıl ayırt ediliyor? 

HAYATIN TÜMÜ BANA Kolaylık, Neşe ve İhtişamla Gelir.

Çevrimdışı kocamanusta

« Yanıtla #4 : 26 Haziran 2025, 17:16:34 »
benim çözümlemem şöyle,

1 ve 2 nolu sensörleri karşılıklı foto elektrik sensör olarak kabul ediyorum.

1. sensör son ayırma işlemini yapan pistonun geri çekme şartını sağlamakla birlikte cismin boyut (hacim) ve bantta ilerleme zamanı ön yüklemesini gerçekleştiriyor.

boyut ön yüklemesi gerçekleştikten sonra cisim 2. sensoru pasif hale getirip sayıcıyı çalıştırır. cisim sensörden kurtulur kurtulmaz çıkış etkin hale gelir ve sayıcı durur. böylece cismi ayıracak piston belirlenmiş olur.

cisimin 2. sensörden kurtulduktan sonra ayrılacağı pistona önceden yüklenmiş zaman değerinden geri sayarak ilerler.

The following users thanked this post: Mesut, ismailusta

Çevrimiçi Mesut

« Yanıtla #5 : 26 Haziran 2025, 17:55:23 »
Sizin yorumunuzdan ve videoyu tekrar tekrar izleyerek edindiğim netlik sonucu, şöyle bir yöntem de uygulanabilir mi?

Video da  boyutu farklı 3 ürün banttan geçiyor.
Her ürün için uygun  boyut mesafesine 3 adet switch konumlandırıp, gelen ürün çarpması gereken switche çarpıp, switchten  kurtulduğu anda, ilgili piston tetiklenerek ürünün banttan ayrılması sağlanır.

HAYATIN TÜMÜ BANA Kolaylık, Neşe ve İhtişamla Gelir.

The following users thanked this post: ismailusta

Çevrimdışı kocamanusta

« Yanıtla #6 : 26 Haziran 2025, 22:27:46 »
gayet mantıklı bi kurgu, neden olmasın.

The following users thanked this post: Mesut